HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Avatatlan Sam

Csak hogy ne érezd magad egyedül, ha nem tudsz hozzászólni valamihez.

Pofa be! (Tais-toi!)

2007.12.16. 23:16 Avatatlan Sam

Rohadt nehéz irónikusan írni egy olyan filmről, ami amúgyis egetrengető hülyeségekkel van tele. Na jó nem egy Nagy durranás (úgyértem nem az az amcsi film), hanem afféle igazi francia vígjáték. Kevesebb robbanás, több humor, a franciák megint remekeltek.

  Igen Nem Talán
Dugnak benne?
Bazmeeeeg?
Diabetikus de ehető?
 Ruby-nek lószeme van?
 Jófilm?

Az egyetlen ami elszarja az összhatást, hogy ugyan mi a faszér rabolnak a maffiózók pénzszállítót... Hacsak nem biztosítási csalásra készülnek;) Attól még persze kellez, hogy legyen valami ürügy a sok lére, meg hogy miért is kerül Ruby dutyiba. Azt viszont kevésbé kell magyarázni, hogy Quentin miért kapja a beutalót, viszont bemutatni annál inkább. Zseniális figura ez a Quentin, akiről többen egyenesen azon a véleményen vannak, hogy ilyen kevés neuronnal ember nem születik. Értelmi képessége Fekete Pákóéval vetekszik. Egy kifejlett zöldszemes ostoros, aki egy sikertelen pénzváltórablás után bepróbálkozik a szemközti hitelbanknál is. Miután ott sem jár több sikerrel mint a partidrog az ökotáborban, bemenekül egy közeli moziba. Itt ugyan  meglehetősen hamar szimbiózisba kerül a kábé hétszáz kisikolással, a cellájában már komoly kihívást jelent számára a beilleszkedés szobatársai közé.

Bár mindent elkövet, hogy kellemesebbé tegye sorstársai számára a lehangoló körülményeket, sajnos senki sem nézi jó szemmel szegény Quentinnek Montargisból, ha például szecskavágó félseggfejnek hívja őket. Elkötelezettségének letörése a jóbaráti viszonyok kialakítására kilátástalannak látszik, mert bár végtelen jámbor ember, nemigen marad alul a "kicsi a rakás" nevezetű népi játékok alkalmával. Bár a börtönigazgató a kedves bűnözők testi épségének megőrzése érdekében megpróbálja lepasszolni őt a gyogyóba, terve kivitelezésével sajnos zsákutcába fut, mivel a főorvos szerint Quentin nem bolond, csak hülye. Így mivel állítása szerint hülyék háza nincs, nemtehet semmit az ügyben (nállunk van, úgyhívják Parlament - a szerk).
Ruby egész más tészta. Egy szót sem hajlandó szólni, pedig egyes rendőrtisztek szerint ez felettébb kívánatos cselekedet lenne, mert vallomásával rá lehetne húzni a vizeslepedőt a környék Al Caponejára. Viszont ebben az ügyben érdekek ütköznek, mert Ruby nagy szerelmét pont az említett gengszter úr tette el láb alól a minap, és úgy érzi, nézeteltérésüket személyes megtorlás útján lehet csak rendezni. Azért a derék nyomozó megpróbálja szóra bírni a néma lófejű gyilkost, de miután egy krimi levetítésével sem kapja meg a hőn áhított vallomást, hirtelen ötlettől vezérelve betereli hozzá a retardált szófosót. Eleinte úgytűnik Ruby jól bírja a lelki terrort, ezért a neandervölgyi Toldi Miklós új barátra lel benne ("szuper fickó, minden érdekli... bármit mondhatok neki. a barátom"), ezért már egy közös vendéglátóipari helység felállításán gondolkozik. Ebben persze nincsenek egy véleményen - ha lehet ezt mondani egyáltalán, mivel Ruby nemépp a börtönlakó szubkultúra hangadó egyénisége -, és kétségbeesésének öngyilkossági kísérlettel ad hangot egy éjszaka alkalmával. Ezen irányú igyekezete ugyan meghiúsul, viszont mivel átszállítják a gyépésekhez, esély kínálkozik a szökésre. Teljesen nyilvánvaló viszont, hogy Quentin követi egyetlen barátját, mégha fejjel is kell hogy rohanjon a falnak. Úbazz ide be kell írnom a film egyik legjobb dialógusát:


"- Nemtudom összeszedni a gondolataimat.
- Nembaj, hagyd őket szanaszét!"


Mivel az ember alapvető ösztönei közé tartozik a szabadság iránti vágy, nem meglepő hogy Ruby szökési terve mellett készül egy alternatív irányzat is. Hamar kiderül, hogy az utóbbi lesz a nyerő. Mégha Ruby verziója egész profinak is tűnt, az emberi hülyeséget alábecsülni nem szabad, mert a "B" terv meglepően jól sikerül. Azonkívül, hogy Rubynek kishíján eltörik a karja, legfeljebb csak annyi negatív hozománya lesz az akciónak, hogy Martínót nem veszik be az üzletbe.


Egyszó mint száz, dobbantanak a napköziből hogy hamarosan egy bmw-vel, egy fingó  tehénnel gazdagodva likvidálják a főgonoszt. Útközben persze úgy cserélgetik a kocsikat, ruhákat és pofonokat, mint Eszmeralda (vagy Luszeszíta, a fasztuggya) a testvéreket. Nemtudom más is észrevette-e már, hogy a francia filmekben a negatív szereplőknek mindig valamilyen német járgányuk van. A történet vége felé azért minden a helyére kerül, Ruby még egy új csajt is talál egy elhagyott csehóban.

"Amint felbukkan egy nő, annyi a nyugalomnak."
  "A fingópárnát félted, vagy a bőgő tehenet???"

A csajt nemdugjákmeg, de még csak nem is vetkőzik. Ezt kivételesen nem bánom most, ezen a filmen ugyanis csak rontott volna. Így jó, ahogy van:) Azt ugyan nemértem, mikor akarnak ezek kocsmát nyitni, mert bár sikerül lelövöldözniük minden gonosztevőt, a végére csak elkapják őket a jardok. De ebbe talán nem is érdemes nagyon belemerülni, elégedjünk meg azzal, amit a film sugall (mármint hogy nem ülnek majd sokat).Na elég lesz ennyi mára, ez egy jó film, meg kell nézni. Tanulsága nincs a sztorinak, de nemtudom megállni, hogy valamit ne összegezzek, úgyhogy nesztek:

"A frankoknál nagyobb bűnnek számít német verdával járni, mint bankot rabolni."

- Avatatlan Sam

28 komment

Címkék: vélemény film jean reno gérard depardieu

Forrest Gump - a "FILM"

2007.12.12. 20:26 Avatatlan Sam

Engedve a népakaratnak, vihartempóban készítem el ezt a posztot, így nem is vagyok benne biztos, hogy olyan lesz, amilyet szerettem volna. Mielőtt még bárki azthinné, hogy mentegetném magam, előre leszögezem, hogy ha szarlett, akkor szarlett. De legalább a miénk. Elkerülhetetlen volt, hogy ááááááááááááááá BASSZAMEG!!!!!!!! EZ NEMIGAZ! MÉG NEMLÁTTAM A GYŰRŰKURA 3-AT. ITT MEGY A HÁTAM MÖGÖTT A TÉVÉBEN EGY VETÉLKEDŐ, ÉS NEMLELŐTTE BENNE A KOCSOG GUNDELTAKÁCS, HOGY GOLLAM ESIK BE AZZAL AZ OSTOBA GYŰRŰVEL A CUCCBA:'( Ezt megérdemeltem már... előbb vagy utóbb írjak valamit a világ leghíresebb bolondjáról is. Csakhogy ennek a filmnek sokkal hosszabb sztorija van annál, hogy legyen türelmem leírni, és igazából nem is a sztori, nem az egyes jelenetek jelentik számomra a filmet. Sokkal inkább az az érzés, amit a legtöbben éreztek akkor, amikor már eljutottak legalább a feléig (nemaz, hogy rá kéne már gyújtani. a másik). Nagyonrég hallottam egy híres író gondolatát az egyik magyartanáromtól. Állítólag nem az a jó író, aki terjedelmesen tud írni, hanem az aki nagyon röviden képes átadni gondolatait.  Éppenezért megpróbálom a film lényegét lehetőleg egy mondtaban összefoglalni. Hajrá:)

Igen, de bénán Nem Talán
Dugnak benne?
Okos srác ez a Forrest?
Dan hadnagy életben marad?
Azóta is fut?
Mégis megcsináltam a blueboxot;)?


Tom Hanks megmutatja, hogy Amerikában még egy sárgalapos öngyilkosjelölt is nemhogy képes életben maradni, de a csúcsra is felküzdheti magát, amennyiben helyén a szíve, tiszteli az elnökét, és agyalás helyett sokat iszik és focizik.


És hogy mi a film tanulsága?

"Ha már hülye vagy, legalább kerüld az egyéjszakás kalandokat, ha nemakarsz egyedül gyereket nevelni!"

- Avatatlan Sam

33 komment

Úttalan út - Interstate 60

2007.10.15. 03:12 Avatatlan Sam


Fekete kőr, piros pikk... Bizony az öreg Ray cinkelt lapokkal játszik ebben a filmben, de leginkább egy sorozatgyilkos kasztrált róka okoz fejfájást nemcsak M. J. Foxnak, de Mr. Marsdennek is. Hölgyeim és uraim, ez a film egy intellektuális lakoma!


Igen Nem Talán
Dugnak benne?
Mutatják is?
Ez kibaszás?

Az alapsztori a következő: Neal Oliver egy gazdag faterral rendelkező fiatalember, aki természetesen elégedetlen a sohasem rinyáló barátnőjével és persze az ajándékba kapott kocsija színével is. Pedig nem egy strandkorlát-kék ladáról van szó, hanem egy piros BMW-ről (hozzáteszem a bömbinek télleg nem áll jól a piros). Amúgy nincsennek nagy igényei, csupán egyetlen dolgot kért szülinapjára. Mégpedig egy választ. Hogy mire? Az életére ofkóz! Erről mondjuk kár volt filmet forgatni, mivel régóta tudjuk, hogy az élet értelme 42. Persze aki ennyire noob, hogy ezt se tudja, azt könnyű átbaszni. Rá is rabol Amerika egyetlen kívánságvégrehajtó személye, akinek a tevékenységi köre többnyire a 60-as államközire koncentrálódik.


De ne szaladjunk ennyire előre, mert van még egy fontos vezérfonal a történetben. Tudniillik ez a Neal fiú újabban Amy Smart-ról álmodik (a filmben Lynn Linden), aki ráadásul marketing-cápákat megszégyenítő bravúrral irányított reklámként minden üres hirdetőtáblán megjelenik számára. Ezután viszonylag gyorsan életcéljává lép elő, hogy Amy-t megdugja mielőtt a party-drogok kiürülnének a szervezetéből, és eltünnének ezáltal fura halucinációi. Elkezdődik tehát a szemét kis játék, amelyben Neal egy lépcsőház nemlétező 13. emeletén (John Malkovich menet?) feladatnak kapja, hogy egy csomagot jutasson célba a 60-as út mentén. A cél végrehajtását azonban némileg hátráltatja, hogy nincs 60-as államközi út. Persze szerelmeseknek ez nem akadály, hamar rátalál azon a helyen, ahol amúgy is lenne, ha lenne. Hát igen. Ez Amerika kérem. Nállunk sajna pont az a helyzet, hogy a térképeken már fenn vannak az autópályák, de kocsival keresheted...
Útközben felvesz egy O. W. Grant nevű stoppost (a fasznélküli kívánságvégrehajtó), akinek van egy olyan kellemetlen szokása, hogy rendszerint elteszi láb alól klienseit. Napersze nem mindenkit, véleménye szerint ez attól függ, milyen kedvében van.
Ez a Neal gyerek tetszik neki, éppenezért nem is nyírja ki, csak szopatja egy kicsit. Ígyhát kap tőle egy biliárdgolyóba aplikált igen/nem játékot, mely meglehetősen jó hatásfokon üzemel, és épp belepasszol a bömös pohártartójába. Na ezzel le is van tudva a szülinapi ajándék, de valójában a srácot már csak az Okos Émi érdekli. Eleinte azt hiszi, hogy a csomag címzettje lesz majd a csaj, ezért mindet elkövet, hogy célbajutassa azt. Útja azonban nem egy ízi rájding, lépten-nyomon mindenféle hülyeséggel találkozik. Egy útszéli étteremben például találkozik egy pofával, akinek gyengébb a testfelépítése mint Paudits Bélának, viszont nagyobb bendővel rendelkezik mint Fekete László. Na ezen el is bukja minden pénzét mint kezdő nepper az ecserin. Ez viszont különösebb problémát nem okoz számára, mert a következő városban beszervez egy ügyfelet a helyi drogdílerek számára, amiért szép fejpénz üti a markát. Továbbá itt jön a kedvenc szereplőm! Na ez fizetést ajánl neki, hogy elfuvarozza őt egy darabon, de cserébe ő a főnök a kocsiban. Meglehetősen érdekes szokása van, mert bár gyűlöli a hazugságot, mégis a reklámokat keresi a rádióban. Az sem mellékes, hogy lépten-nyomon számon is kéri az emberektől hazugságaikat, és hogy szavainak nagyobb nyomatéka legyen, rendszerint egy sor magára kötött dinamit felrobbantását helyezi kilátásba.

"Hé hapsikám! Mé stírölsz ilyen bambulán?"

Igazából még hosszan sorolhatnám a különösebbnél különösebb utazós sztorikat, inkább gyorsan elmondom a lényeget. Szóval a srác összejön álmai nőével, de nem mutatják amikor megdugja egy motelben:( Mindeközben rájön, hogy nem is a csomag célbajuttatása volt a lényeg, hanem az odavezető úton szerzett élmények. Ja, a csomagban O. W. Grant új pipája volt, amit tudott a mocsok, de nem szólt a csávónak, és a folyton emlegetett gyilkos csak a paráztatás kedvéért van benne a filmben, igazából senkire sincs veszéllyel.

No, a tanulság a filmen annyi, hogy ha megdugtad Amy Smart-ot, akkor épp kómában vagy és csak álmodod.

2 komment

Címkék: vélemény film

Rambo II

2007.08.09. 17:03 Avatatlan Sam

Avagy "volt egy kis fennakadás".


Igen Nem Talán
Dugnak benne:
Ölnek benne:
Van a domb oldalán 90 négyzetméter száraz terület és egy négyzetméter sár. A sárba fekszik:
Jó film:

Na ezért írok én blogot! Ha nem tenném, asszem meg se néztem volna ma John Rambo esőerdős kalandjait, pedig úgy tűnik 1985-re dzsungel Jack is gyűjtött némi humorérzéket. A film mellesleg Mexikóban készült, ahol viszonylag kevés az egy négyzetméterre eső amerikai hadifoglyok száma. Persze az ilyesmi sosem zavarta sem a nézőket, sem az alkotói gárdát.

A tüzes íjász - magyar hangja Gáti Oszkár

A második rész szemmel láthatóan nagyobb költségvetéssel készült mint elődje, persze várhatóan nagyobb volt a bevétel. Nem is bízták a véletlenre, a biztonság kedvéért berakták Sly mellé Sophie Marceau szingapúri megfelelőjét.

A történetről sok mesélni való nincs, már úgyis látta mindenki angol, német, magyar szinkronnal, és persze hangalámondással is. Tehát ahogy a félig indián, félig német háborús hős már minden létező testépítő és kibaszott-csendben-a-sarokban-gubbasztó kupát megnyert a sitten, felajánlották számára hogy hazamehet. Mint azt megtudtuk, ami másnak a pokol, neki az otthona. Nem más, mint kedves tízezredese hozza a hírt, miszerint egy különlegesen nehéz küldetést kap. Amikor Vietnámban megkapja a konkrét eligazítást, egy kicsit csalódottan konstatálja, hogy csak néhány tájfotó elkészítése van kiosztva számára. Ennél a résznél már neheztel amnéziás főnökére, de még nem sejti hogy később az ellensége is lesz. De ne szaladjunk rögtön a végére. Már a kivonulása se volt egyszerű, mivel a repülőgépből kiugrást is elbassza (volt egy kis fennakadás ugye...), csak hogy használhassa már végre nevével fémjelzett kését, ami egyben iránytű és varrókészlet is egyben!. Amellett, hogy kilóméterekre landol a számára kijelölt helytől, még a hátizsákját is elhaggya valahol félúton Laosz és a tuk-tuk között. Persze ez nálla inkább áldás, merthogy fotózni úgysem szeret, a témát élesbe lövi. Hamar meg is találja helyi összekötőjét, akiről a nézők nagy örömére (perszehogy pasik! mér? nézik ezt lányok is?) kiderül, hogy néni. Nem is tudtam, hogy ennyi érzelem van egy Rambófilmben. Komoly rajongók között nyilván mai napig könnyek csordulnak a meghatottságtól, mikor John-t megkérdezi a csaj, hogy: "És neked mi a kabalád?" válasz persze: "A késem.". De most komolyan. Értem én hogy nyolcvanas évek bazmeg, de... Na mindegy. Vietnámban ezzel a szöveggel is fel lehet szedni valakit.

A java viszont csak most jön. Ahogy elérték a "nyugodt falu"-t, valahogy eszembe jutott hogy

"Near the village, the peaceful village,
The lion sleeps tonight...".

Azt is vágom, hogy ez nem volt vicces, dehát ez az igazság. Hipp-hopp összeszed egy hadifoglyot, akivel le is tudná ezt az egész cserkésztúrás baromságot, csakhogy ez nem olyan egyszerű, mivel jólöltözött felettese nem örül, ha idegeneket visz haza. Ebből lesz is égreszóló lövöldözés meg ilyesmi, de erről azér se fogok írni. Mer mit? Hogy Rambó lelőtt mindenkit és bár meg is sebesült, de puszta kézzel leszerelt egy helikoptert és hazavitt néhány bajtársat? Na. Mondjuk kábé ennyi is. Ja és a plusszdráma: a csajt lelövik így ugrott a kufirc a rekettyésben (nem: pipa).

Rövidre akartam fogni, de arra azért kíváncsi lennék, hogy aki kisgyerekként látta a filmet, annak mi tetszett legjobban benne? Robbanófejes nyílvessző rulez. Ez olyan mint a turbó rágó; mindenki gyerek megveszik érte, de senki se tudja miért (az hogy kocsi fotója van benne nem ér).

"Rambó ritka szerencsétlen disznó. Képes tízezer kilómétert utazni, hogy pocsolyában fetrenghessen, de mindig tisztán mászik ki belőle."

- Avatatlan Sam

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film

Donnie Darko

2007.08.09. 17:02 Avatatlan Sam


Igen Nem Talán
Dugnak benne:
Ölnek benne:
A Kör ijesztgetős kislánya játszik benne:
Rossz film:

És igen! Megintcsak van mentségem mindenre. Például mert most kezdték a Vészhelyzetet az RTL klubbon, és mivel majd egyszer erről is írnék, el kell kerülnöm, hogy befolyásoljanak a benne látottak...

Mi történt a tangens univerzumban? Igazából a fasz se tudja.

Tanult kollégám már többször figyelmeztettet, hogy a donidákó jó film és nézzemmeg. Első gondolatom az volt, hogy azérse. Második gondolatom pedig hamarosan igazolta az elsőt, amint megláttam a borítóját. Be is toltam ide a képét arra az esetre, ha valaki esetleg még nem találkozott volna vele.

Magyarul semmi kedvem sem volt megtekinteni a filmet, de miután már nem volt képem tovább áltatni az illetőt, hazahoztam a DVD-t. Azért még megkérdeztem hozzáértő lakótársamat, hogy "ugye nem lesz benne Óriás Szörny-nyúl?", és mivel azt a kellőképpen megnyugtató választ kaptam, hogy "nem, dehogy!", be is raktam a játékosba. Itt figyelmeztetnék is mindenkit, hogy:

1. Soha ne bízz meg senkiben, aki átver!
2. A Donnie Darkóban van Óriás Szörny-nyúl!

És ezen még az sem változtat, hogy az Óriás Szörny-nyúl valójában nem is Óriás Szörny-nyúl, hanem egy Óriás Szörny-nyúlnak öltözött halálos gázoló. Amúgy azért követi mindenhová a film főszereplőjét, mert neheztel rá amiért az a film végén majd ki fogja nyírni. Tisztában vagyok azzal, hogy kissé zavaros a szöveg, de nyugi. Csak azért ilyen, mert többnyire így írok blogot és igazodni is szeretnék a film hangulatához.

Ha már a film hangulatánál járok nem írhatok tovább anélkül, hogy meg ne említsem:

A film kibaszott jól hozza a nyolcvanas évek hangulatát.

Most nehogy Samantha Fox-ra gondoljatok! Ez tényleg jó. Az a helyzet, hogy aki akkoriban volt tizenéves, az el lesz varázsolva és ezért nem fog tudni odafigyelni a filmre. Pedig néhány kiadáshoz mellékeltek egy kis füzetet is, ami állítólag párhuzamban van a film sztorijával (én el voltam varázsolva a nyolcvanas évektől...).

Mellesleg a film sztorija valami időutazós elmélet körül forog, tehát alapvetően hülyeség, így szerintem maradjatok nyugodtan tátott szájjal a tv előtt a Gary Jules féle Mad World után is.

Azért azoknak is tudok jó linkkel szolgálni, akik meg szertnék fejteni a film mondanivalóját, de még szabadlábon garázdálkodhatnak. Mivel elég sokan vannak ilyenek, megéri fenntartani olyan jópofa dolgokat mint:

Donnie Darko FAQ amiből többek között az is kiderül, hogy az író se tudja mi történik a filmben, és a

www.donniedarkofilm.com ami meg egy olyan jó játék állítólag, hogy sok Donidákó-fan beélvez (a játékot nem próbáltam).

Hogy legyen egy kis összegzés is a végén:

"Ilyen jól időutazós témához még nem nyúlt soha senki a Vissza a Jövőbe óta."

- Avatatlan Sam

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film

Táncoló Talpak

2007.08.09. 17:00 Avatatlan Sam

Tudom, megint egy megkésett post, de van mentségem. Egyrészt a pingvinek aranyosak, így jobb később mint soha, másrészt egy kérésnek teszek most eleget...

Szóval az Antarktiszon járunk, ahol igen hideg van. Annyira, hogy a csóró totyogó pingvinek is beleőrülnek és Queen meg Beach Boys nótákat nyomatnak 24 órában. Ez nem mellesleg egész jól megy nekik -mi mást is lehetne csinálni mínusz negyven fokban a jégen- amire meglehetősen büszkék. Viszont egyszercsak megszületik Topi, Norma Jean(gyk.: A szőke öngyi csaj) és Memphis(talán valami Chuck Berry dal?) fiaként. Topi karrierje a császárpingvin-kolóniában gyorsan derékba törik mivel a szerencsétlen nem tud énekelni, viszont szakasztott Flatley (komolyan, a srác valamilyen okból minden stílusú zenére azonnal rákezd steppelni). Persze nem csak engem kúrt fel agyilag, hogy a kis kelta tigris nem illik az antarktiszi pingvinek közé, fajtársai is kitagadták amiért minden ritmusérzéket nélkülözve lepogózta a szép jövő előtt álló ifi népdalkórust.

Perszehogy Topi hamar talál egyéb kevésbé jól sikerült kollégákat akikkel bemutathatja, hogy milyen menő csávó is a maga nemében. Nem is kellene neki más, itt el is temethetnénk, de az Antarktiszon nem eszik forrón a halat. Természetesen a romantikus szál itt sem maradhat ki (valaki mutatna nekem egy animációs filmet, ahol senki se akar megkefélni senkit?). Ezért miután kalandos -és leginkább hősies- száműzetéséből visszatér, elhozva a civilizációt otthonába, polgári engedetlenséget kicsikarva átveszi az erkölcsi vezetést. Talán a majdnem-csaját is lenyúlja a pasijától, de ebben már nem vagyok biztos.

Ja és van valami apa-fiú szál is a történetben. Folyton az az érzésem volt, hogy ennek valami fontos mondanivalója van, de én azt nem értettem.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film animációs

Silent Hill

2007.08.09. 16:58 Avatatlan Sam

Na ma leadták. Nem tudtam szó nélkül elmenni mellette...

 

Közel egy éve láttam először a filmet, megmondom őszintén akkor jobban tetszett. Ezért örültem is egy kicsit, hogy újra látom a TV2-n. Persze első ránézésre is lehet vágni, hogy nem egy év filmje, de így másodjára egyenesen gyenge volt kedvenc horror játékom megfilmesítése.


Mielőtt bárki olyan aki nem látta még azt hinné, hogy nem érdemes megnézni, le kell szögezzem van néhány pozitív vonása az alkotásnak. Ott van először is a képi világ, ami tényleg hasonlít a korábbi játékra. Ennek ellenére már az baszta a szemem, hogy hogy a picsába nem ragad meg a hamu a főszereplőn. Továbbá vannak filmek, amik még második nézésre is képesek megrémíteni, de ez nem tartozik közéjük. Ezen még a közhelyszerű szegény-kislányt-agyonkínozzák-és-szelleme-továbbra-is-itt-kísért sztori sem segít. Bár szemlátomást próbáltak valami kerek történetet kicsikarni a kezdedben véletlenszerűnek tűnő rémségáradatból. Olyannyira, hogy a vége felé pár perces közjátékot kellett végignéznem amiben elvileg a csaj sztorija bontakozna ki. Na itt lehet kimenni rágyújtani... Mire visszaérünk már elindul a vérfürdő, és lássuk be, a horrorfanok keménymagjának ez be fog jönni.

Nagy csattanót amúgy ne várjon senki -azaz van, mert a műfajban kötelező, de sablonos-, és nem is haragudtam annyira a reklámblokkokra mint általában. Egyszóval aki a vért, vagy a film alapjául szolgáló játékot szereti az nézze meg nyugodtan, a többiek nem vesztettek sokat.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: vélemény film