HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Avatatlan Sam

Csak hogy ne érezd magad egyedül, ha nem tudsz hozzászólni valamihez.

Donnie Darko

2007.08.09. 17:02 Avatatlan Sam


Igen Nem Talán
Dugnak benne:
Ölnek benne:
A Kör ijesztgetős kislánya játszik benne:
Rossz film:

És igen! Megintcsak van mentségem mindenre. Például mert most kezdték a Vészhelyzetet az RTL klubbon, és mivel majd egyszer erről is írnék, el kell kerülnöm, hogy befolyásoljanak a benne látottak...

Mi történt a tangens univerzumban? Igazából a fasz se tudja.

Tanult kollégám már többször figyelmeztettet, hogy a donidákó jó film és nézzemmeg. Első gondolatom az volt, hogy azérse. Második gondolatom pedig hamarosan igazolta az elsőt, amint megláttam a borítóját. Be is toltam ide a képét arra az esetre, ha valaki esetleg még nem találkozott volna vele.

Magyarul semmi kedvem sem volt megtekinteni a filmet, de miután már nem volt képem tovább áltatni az illetőt, hazahoztam a DVD-t. Azért még megkérdeztem hozzáértő lakótársamat, hogy "ugye nem lesz benne Óriás Szörny-nyúl?", és mivel azt a kellőképpen megnyugtató választ kaptam, hogy "nem, dehogy!", be is raktam a játékosba. Itt figyelmeztetnék is mindenkit, hogy:

1. Soha ne bízz meg senkiben, aki átver!
2. A Donnie Darkóban van Óriás Szörny-nyúl!

És ezen még az sem változtat, hogy az Óriás Szörny-nyúl valójában nem is Óriás Szörny-nyúl, hanem egy Óriás Szörny-nyúlnak öltözött halálos gázoló. Amúgy azért követi mindenhová a film főszereplőjét, mert neheztel rá amiért az a film végén majd ki fogja nyírni. Tisztában vagyok azzal, hogy kissé zavaros a szöveg, de nyugi. Csak azért ilyen, mert többnyire így írok blogot és igazodni is szeretnék a film hangulatához.

Ha már a film hangulatánál járok nem írhatok tovább anélkül, hogy meg ne említsem:

A film kibaszott jól hozza a nyolcvanas évek hangulatát.

Most nehogy Samantha Fox-ra gondoljatok! Ez tényleg jó. Az a helyzet, hogy aki akkoriban volt tizenéves, az el lesz varázsolva és ezért nem fog tudni odafigyelni a filmre. Pedig néhány kiadáshoz mellékeltek egy kis füzetet is, ami állítólag párhuzamban van a film sztorijával (én el voltam varázsolva a nyolcvanas évektől...).

Mellesleg a film sztorija valami időutazós elmélet körül forog, tehát alapvetően hülyeség, így szerintem maradjatok nyugodtan tátott szájjal a tv előtt a Gary Jules féle Mad World után is.

Azért azoknak is tudok jó linkkel szolgálni, akik meg szertnék fejteni a film mondanivalóját, de még szabadlábon garázdálkodhatnak. Mivel elég sokan vannak ilyenek, megéri fenntartani olyan jópofa dolgokat mint:

Donnie Darko FAQ amiből többek között az is kiderül, hogy az író se tudja mi történik a filmben, és a

www.donniedarkofilm.com ami meg egy olyan jó játék állítólag, hogy sok Donidákó-fan beélvez (a játékot nem próbáltam).

Hogy legyen egy kis összegzés is a végén:

"Ilyen jól időutazós témához még nem nyúlt soha senki a Vissza a Jövőbe óta."

- Avatatlan Sam

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszervolt.blog.hu/api/trackback/id/tr90136185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása