HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Avatatlan Sam

Csak hogy ne érezd magad egyedül, ha nem tudsz hozzászólni valamihez.

Úttalan út - Interstate 60

2007.10.15. 03:12 Avatatlan Sam


Fekete kőr, piros pikk... Bizony az öreg Ray cinkelt lapokkal játszik ebben a filmben, de leginkább egy sorozatgyilkos kasztrált róka okoz fejfájást nemcsak M. J. Foxnak, de Mr. Marsdennek is. Hölgyeim és uraim, ez a film egy intellektuális lakoma!


Igen Nem Talán
Dugnak benne?
Mutatják is?
Ez kibaszás?

Az alapsztori a következő: Neal Oliver egy gazdag faterral rendelkező fiatalember, aki természetesen elégedetlen a sohasem rinyáló barátnőjével és persze az ajándékba kapott kocsija színével is. Pedig nem egy strandkorlát-kék ladáról van szó, hanem egy piros BMW-ről (hozzáteszem a bömbinek télleg nem áll jól a piros). Amúgy nincsennek nagy igényei, csupán egyetlen dolgot kért szülinapjára. Mégpedig egy választ. Hogy mire? Az életére ofkóz! Erről mondjuk kár volt filmet forgatni, mivel régóta tudjuk, hogy az élet értelme 42. Persze aki ennyire noob, hogy ezt se tudja, azt könnyű átbaszni. Rá is rabol Amerika egyetlen kívánságvégrehajtó személye, akinek a tevékenységi köre többnyire a 60-as államközire koncentrálódik.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert van még egy fontos vezérfonal a történetben. Tudniillik ez a Neal fiú újabban Amy Smart-ról álmodik (a filmben Lynn Linden), aki ráadásul marketing-cápákat megszégyenítő bravúrral irányított reklámként minden üres hirdetőtáblán megjelenik számára. Ezután viszonylag gyorsan életcéljává lép elő, hogy Amy-t megdugja mielőtt a party-drogok kiürülnének a szervezetéből, és eltünnének ezáltal fura halucinációi. Elkezdődik tehát a szemét kis játék, amelyben Neal egy lépcsőház nemlétező 13. emeletén (John Malkovich menet?) feladatnak kapja, hogy egy csomagot jutasson célba a 60-as út mentén. A cél végrehajtását azonban némileg hátráltatja, hogy nincs 60-as államközi út. Persze szerelmeseknek ez nem akadály, hamar rátalál azon a helyen, ahol amúgy is lenne, ha lenne. Hát igen. Ez Amerika kérem. Nállunk sajna pont az a helyzet, hogy a térképeken már fenn vannak az autópályák, de kocsival keresheted...
Útközben felvesz egy O. W. Grant nevű stoppost (a fasznélküli kívánságvégrehajtó), akinek van egy olyan kellemetlen szokása, hogy rendszerint elteszi láb alól klienseit. Napersze nem mindenkit, véleménye szerint ez attól függ, milyen kedvében van.
Ez a Neal gyerek tetszik neki, éppenezért nem is nyírja ki, csak szopatja egy kicsit. Ígyhát kap tőle egy biliárdgolyóba aplikált igen/nem játékot, mely meglehetősen jó hatásfokon üzemel, és épp belepasszol a bömös pohártartójába. Na ezzel le is van tudva a szülinapi ajándék, de valójában a srácot már csak az Okos Émi érdekli. Eleinte azt hiszi, hogy a csomag címzettje lesz majd a csaj, ezért mindet elkövet, hogy célbajutassa azt. Útja azonban nem egy ízi rájding, lépten-nyomon mindenféle hülyeséggel találkozik. Egy útszéli étteremben például találkozik egy pofával, akinek gyengébb a testfelépítése mint Paudits Bélának, viszont nagyobb bendővel rendelkezik mint Fekete László. Na ezen el is bukja minden pénzét mint kezdő nepper az ecserin. Ez viszont különösebb problémát nem okoz számára, mert a következő városban beszervez egy ügyfelet a helyi drogdílerek számára, amiért szép fejpénz üti a markát. Továbbá itt jön a kedvenc szereplőm! Na ez fizetést ajánl neki, hogy elfuvarozza őt egy darabon, de cserébe ő a főnök a kocsiban. Meglehetősen érdekes szokása van, mert bár gyűlöli a hazugságot, mégis a reklámokat keresi a rádióban. Az sem mellékes, hogy lépten-nyomon számon is kéri az emberektől hazugságaikat, és hogy szavainak nagyobb nyomatéka legyen, rendszerint egy sor magára kötött dinamit felrobbantását helyezi kilátásba.

"Hé hapsikám! Mé stírölsz ilyen bambulán?"

Igazából még hosszan sorolhatnám a különösebbnél különösebb utazós sztorikat, inkább gyorsan elmondom a lényeget. Szóval a srác összejön álmai nőével, de nem mutatják amikor megdugja egy motelben:( Mindeközben rájön, hogy nem is a csomag célbajuttatása volt a lényeg, hanem az odavezető úton szerzett élmények. Ja, a csomagban O. W. Grant új pipája volt, amit tudott a mocsok, de nem szólt a csávónak, és a folyton emlegetett gyilkos csak a paráztatás kedvéért van benne a filmben, igazából senkire sincs veszéllyel.

No, a tanulság a filmen annyi, hogy ha megdugtad Amy Smart-ot, akkor épp kómában vagy és csak álmodod.

2 komment

Címkék: vélemény film

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszervolt.blog.hu/api/trackback/id/tr70196473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amy smart 2008.03.29. 23:49:31

hat grat, lelotted az osszes fontosabb reszt, momentumot, :) szerencse hogy most vegeztem vele, es nekem is tetszett. akkoriban miert nem hallotam rola?!
süti beállítások módosítása